Monday, 24 December 2012

Teringinnya Nak pergi...

Assalamualaikum..kaifa halukum silent reader..sehat2 aja ya semuanya..Kamu semua...owh...mcm skema je ayatnye..hehe..tak kesah la kan..hurm..pernah tak berhajat or teringin nak pergi tempat2 best kat dunia ni? Ada kan? Kan? Tapi bagi saya tak de la berhajat sangat nak gi oversea tu ok..dalam Malaysia pun best...

1# Mekah


Yup..! Insya Allah~Of course semua orang nak pergi sini kan...subhanallah! Banyak sangat dengar pengalaman orang yang dah sampai sana...seronoknya tak terkata...Mudah-mudahan Allah panjangkan usia untuk sampai seru saya pergi sana..Kalau ada rezeki nak buat family same2 buat umrah~Insya Allah...

2# Sawah Padi

Ain..sory culik gambaq hang...one day aku mesti sampai rumah hang taw !! huhu~

Huhu~pelik kan? Kesian kat budak kecik ni...Banyak2 tempat sawah padi ni jugak la aku nak jejak..
Tanya si Ain tu..berapa kali dah aku habaq kat dia nak pi rumah dia sebab ada sawah padi...hee~Ye la..saye memang budak bandar..lahir n membesar kat bandar...serius saya tak merasa zaman untuk bermain lumpur, panjat pokok rambutan, mandi kat sungai..curik rambutan rumah jiran (opps...haha)..Tapi serius saya sukakan kehidupan kampung...setakat ni saya pernah mandi laut je la..jalan keliling kampung~ Tak de la rase nak pergi kebun buah-buahan kutip durian ke.?Kesian kan? Jakun tak? Tapi jangan risau..kalau korang baek hati..tolong bawak saye plish !!Saye janji takkan buat macam rupa' Rusa masuk kampung..' ~saya excited dlm hati je..k...Terima kasih awak...By the way..sebb kenape nak gi sangat kat sawah padi ni sebab saye ni memang la manusia yang suka tengok bende2 nature ni...cantik ! Subhanallah ! Rase nak hambek gambaq kat tengah2 sawah padi tu...wahh...heee~

3# Nak daki Gunung..

Ni Gunung Kinabalu bah !

Ha.ni lagi satu tempat best i think...korang ce tengok...cantik kan? Subhanallah !! Kinabalu tunggu ya bah ! huhu~ I`m also type of person yang suka adventure tapi penakut..nak naik tempat tinggi2 tapi gayat..tak pe la..orang kate kalau kita takut dengan sesuatu tu..we have to face with it..kan?
Banyak2 gunung..kenpa ek Gunung Kinabalu? Gunung Tahan pun belum tentu hang mampu Fareiyla oi ! Hehe...Tak tahu la..saje je..actually sebab lepas tengok cerita Hatiku Di Kinabalu kot..yang Yana Shamsuddin dengan Zul Ariffin berlakon tu~ Sebab tengok Gunung Kinabalu tu tersangatlah cantik !By the way..my uncle pon memang nak gi sana tahun depan..agak2 ade harapan tak saya nak tumpang sekaki? Sekaki je ea..Pakcik saya kata..nak naik sana 4 hari..2 hari naik..2 hari turun..Insya Allah..kalau masih kuat sihat teringin nak pergi...:)wink~ wink~^_^

Oklah..ni je kot setakat ni..berangan untuk seketika~






Syukran for reading ! :)

4 comments:

  1. Qma lak nak g kt semua 2 n g port dickson! utk madubulan, haha, gurau2 :P

    Apabila baby terima result Pmr??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi..tu dia..merancang siap !!

      Delete
  2. Bak kata orang dulu2 kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan...So, dengan besar hati saya menjemput cik bieyla dan family datang ke rumah.... nnti saya bawa round2 tengok sawah padi ye.. boleh tengok burung raja udang... burung bangau... nak tangkap gambar ala2 dalam cite hindustan pun boleh..heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea !!! ni seronok nie....tunggu~~~nk kawen org kedah la cenggini..

      Delete